Boulangerie Oscar

04 oktober 2021 |

Boulangerie OSCAR bakt viennoiserie zoals viennoiserie hoort te zijn: kraakvers, krokant en vol smaak. Het resultaat van vakmanschap en jarenlange verfijning. Hierbij worden de bakkers ondersteund door de instore Euromat heteluchtoven van Wiesheu. “Onze croissants waren nog nooit zó lekker.” 

 

In drie van de vier bakkerijwinkels heeft oprichter en bakker Rogier Heijn een Wiesheu Euromat 64L staan, voorzien van een koolstof­filter, een automatisch zelfreinigingssysteem en ruimte voor tien bakplaten. Rogier: “We zijn er enorm blij mee! Hij bakt gelijkmatig, is snel op temperatuur en die behoudt hij ook perfect. Het zou zo zonde zijn als het ambacht dat we in ons deeg stoppen, bij het afbakken teniet wordt gedaan. Plus: door de programmeerbare bakprogramma’s en eenvoudige IS600 besturing is het ‘per ongeluk’ een verkeerde temperatuur instellen verleden tijd.”

Luchtcirculatie

De roombotercroissants van OSCAR behoren tot de beste van Haarlem. Soms staat er een rij klanten tot om de hoek, speciaal voor een croissant van Rogier. “Daar heb ik flink wat uren voor in de bakkerij gestaan, om ze te perfectioneren”, vertelt hij. “Maar deze winkeloven heeft daar zeker aan bijgedragen. Met onze vorige oven bakten we veel minder mooie croissants, omdat we de luchtcirculatie niet konden aanpassen. Het gevaar is dat je je croissants dan ‘droog’ blaast. De luchtcirculatie aanpassen kan met de Wiesheu wel. We hebben de circulatie verlaagd, waardoor onze croissantjes vanbinnen lekker ‘spekkig’ blijven.”

Altijd schoon

Het oog wil ook wat, zeker als het gaat om een oven die in je winkel staat. “Hij mag er zeker zijn, maar het blijft natuurlijk een oven”, zegt Rogier. Door de ledverlichting zijn de producten goed zichtbaar voor klanten en voorbijgangers. Een ander groot voordeel van deze oven is dat hij ‘zichzelf schoonmaakt’. Rogier: “Als ik hier ’s ochtends binnenkom, heb ik altijd een schone oven. Dat is ideaal en scheelt mij én mijn personeel enorm veel tijd. Dat is tijd die we beter aan iets anders kunnen besteden.”

Meer weten over Wiesheu heteluchtovens? Vraag de verkoopadviseur van Beko Techniek of ga naar beko-techniek.nl!

Terug naar overzicht