Bakkerij van Heeswijk & KRONOS 160 PRO

18 april 2023 |

BAKKERIJ VAN HEESWIJK INVESTEERT IN DRIE NIEUWE KEMPER SPIRAALKNEDERS

‘Wij luisteren naar de wensen van onze nachtbakkers’

Zo’n 35.000 broden worden er per week gebakken bij ambachtelijke Bakkerij van Heeswijk in Luyksgestel. Dat betekent dat niet alleen de bakkers, maar óók de spiraalkneders iedere nacht weer flink aan de slag moeten. Afgelopen jaar heeft Beko Techniek de oude Kemper ECO kneders uit 2002 in opdracht van de bakkerij vervangen door drie gloednieuwe Kemper spiraalkneders Kronos Pro 160 met uitrijdbare kuip.Als Rob Soeterboek van tevoren had geweten wat het jaar 2022 voor hem en zijn bedrijf in petto had, dan had hij dat voorjaar waarschijnlijk nooit drie nieuwe spiraalkneders van Kemper besteld. “Wij noemen 2022 het jaar van de verrassingen”, lacht Soeterboek enigszins wrang. Privéomstandigheden, alom stijgende kosten, schaarste op het gebied van grondstoffen en de torenhoge energierekeningen: er waren uitdagingen genoeg. “Toch zijn we nu, nadat het stof van dat jaar vol verrassingen weer is opgetrokken, blij dat we de investering hebben gedaan. De jongens in de bakkerij hadden ons er al meermalen op gewezen dat de oude spiraalkneders aan vervanging toe waren. Ze piepten en kraakten – letterlijk zelfs. Ook hadden we al meer dan eens een pomp moeten vervangen. Wij luisteren altijd aandachtig naar de wensen van onze medewerkers en zeker die van de nachtbakkers: zij zijn cruciaal voor ons als warme bakker en moeten hun werk plezierig kunnen doen.”

 

Betrouwbaar merk en goede service
Soeterboek oriënteert zich via collega-bakkers en vertegenwoordigers op de vervanging van de spiraalkneders en heeft uiteindelijk drie verschillende typen op het oog. “Twee met een vergelijkbaar prijsniveau, één die aanzienlijk goedkoper was. Uiteindelijk hebben we samen met onze nachtbakkers toch weer gekozen voor Kemper spiraalkneders, de uitrijdbare Kronos Pro 160 in volledig roestvrijstaal. Niet de goedkoopste optie, maar we kozen voor de betrouwbaarheid van het merk, onze bekendheid daarmee én voor de goede service van Beko Techniek. Beko Techniek leverde een groot deel van onze machines en het onderhoud hiervan staat periodiek bij hen ingepland. Bovendien hebben we goede contacten met hun verkoopadviseur Lars van de Ven. Dan is het fijn om ook voor nieuwe apparatuur met hen zaken te doen.”

   

Verbeterd proces en extra productie
Onlangs nam Bakkerij van Heeswijk een bakkerij in de regio over. Dit betekent dat het bedrijf met ingang van 1 mei van acht naar tien winkels gaat. “Met het oog op die extra productie is het fijn dat we er in de bakkerij weer helemaal klaar voor zijn”, vindt Soeterboek. “We hebben nu drie kneders in plaats van twee: dat betekent dat we iets kleinere degen draaien, die beter afgedraaid kunnen worden. We hebben op deze manier minder kop-staart-effect in het proces en werken veel rustiger. Ook qua geluidsniveau overigens: waar de vorige spiraalkneders flink stonden te hotsen en botsen, is het nu heerlijk stil. Al met al zijn we heel blij dat we voor deze investering hebben gekozen, ook al is er altijd wel een reden om het niet te doen. Er staat een machinepark waar we trots op zijn!”

Neem contact op met uw verkoopadviseur voor meer informatie!
En kijk hier voor Kemper Kronos 160 PRO.

Tekst: Linda van ’t Land | Foto’s: Koos Groenewold

Terug naar overzicht