Bakkerij van den Berg

01 april 2020 |

Onlangs besloten Peter en zijn broer Nico te investeren in een nieuwe kleinbroodstraat van WP Haton. “De oude broodjesstraat heeft ons altijd een goede dienst bewezen, maar het werd tijd voor een nieuwe.”


De nieuwe WP Haton kleinbroodstraat van Peter en Nico bestaat uit een kopmachine (met kunststof opboltrommel en spreidbanden), een puntjes machine en een aflegstation. “We gebruiken de nieuwe straat om witte puntjes, bruine tarwebolletjes en kadetjes mee te maken”, zegt Peter. “De broodjes zijn enorm verbeterd, ze bollen nu véél mooier op. Het gewichtbereik van de straat is ook erg goed. We kunnen er 30 grams tot 150 grams broodjes mee maken.”

Volledig automatisch

De oude kleinbroodstraat vertoonde steeds meer tekenen van ouderdom. Het afwegen ging niet altijd meer naar behoren, het opbollen werd ongelijker en er kwamen meer storingen. “Hoe kan het ook anders, met een machine die bijna dertig jaar oud was”, vertelt Peter. De keuze voor de nieuwe straat ging niet over één dag ijs. “Het is geen tweedehandsauto die je ‘even’ koopt, het is een nieuwe broodjesstraat waar je omzet van afhankelijk is. Deze straat is volledig automatisch, dat gaf de doorslag. We kunnen de straat met één
druk op de knop verstellen. Dat moest vroeger handmatig en daar kwam veel ‘fingerspitzengefühl’ bij kijken.”

Uitbreiden met robots

Peter en zijn bakkers moesten in het begin wel even wennen aan de nieuwe broodjesstraat. “Je hebt toch tientallen jaren gewerkt met een ander systeem”, zegt Peter. “Het integreren van de nieuwe straat ging eigenlijk heel snel, na een week stond de oude straat al in de weg.” Een ander groot pluspunt van de nieuwe straat is dat hij in de toekomst uit te breiden is met bijvoorbeeld een decoratiestation. Peter: “Of met een robot, die de platen automatisch in de oven zet. Die tijd gaat ooit komen, zeker nu personeel steeds duurder wordt. En dat kan dus met deze nieuwe kleinbroodstraat.”

Meer informatie?

Ga dan naar beko-techniek.nl of vraag de verkoopadviseur van Beko Techniek.

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

23 FEBRUARY 2022
25 DECEMBER 2021
04 OCTOBER 2021