Snel naar

Voortissimo®
Brood met je eigen signatuur!
Voortissimo® is een gezamenlijk concept van VoorDeeg en Beko Techniek.

De term fortissimo kennen we uit de muziekwereld. Het is een Italiaans woord, dat ‘zeer sterk’ betekent. In de muziek betekent fortissimo dat een passage zeer luid gespeeld moet worden. Met Voortissimo® geeft je een stevig geluid af: met voordeeg neem je een voorsprong en ga je sterk voorwaarts. Voortissimo®: brood waar muziek in zit!

√ efficiënt
√ creatief
√ onderscheidend

Terug naar de basis en tegelijkertijd klaar voor de toekomst?
Beko Techniek en VoorDeeg hebben de handen ineen geslagen en een uniek totaalconcept ontwikkeld, genaamd Voortissimo®. Het merk waaronder advies, kennis, trainingen, creativiteit, processen en machines voor de bereiding van unieke broodproducten op basis van verschillende soorten zelfbereide voordegen samengebracht worden. Door gebruik te maken van Voortissimo® kan iedere bakker een onderscheidend en uniek broodassortiment samenstellen met meer smaak, meer aroma, meer kleur, meer malsheid en een krokantere korst.
Het samenspel van vakmanschap, creativiteit en techniek zorgt voor een smaakvol broodassortiment.

Kennisoverdracht door VoorDeeg
VoorDeeg verzorgt elke vrijdag trainingen om inzicht te krijgen in de basis van het werken met diverse voordegen:
desem | toevoeging aan hoofddeeg op basis van fermentatie met behulp van bacteriën – voor meer smaak en een krokantere korst.
poolish | toevoeging aan hoofddeeg op basis van fermentatie met behulp van een kleine hoeveelheid gist – voor meer malsheid en volume.
kookstuk | toevoeging aan hoofddeeg op basis van graan en/of zaden die geheel, gebroken, gekraakt, geplet op hoge temperatuur worden doorgekookt in aromaketels – voor meer malsheid.
aromastuk | toevoeging aan hoofddeeg op basis van fermentatie van graan en/of zaden die geheel, gebroken, gekraakt, geplet voor langere tijd op een lagere temperatuur verwarmd worden in aromaketels - voor meer smaak en aroma.

Met de theoretische basis en een gedegen kennis van het proces kan elke bakker tot de mooiste, smaakvolste en unieke eigen creaties komen. Tijdens iedere trainingsdag worden twee broodsoorten uit het assortiment voordegen bereid, waarbij ruimschoots aandacht is voor theorie en het stellen van vragen, maar waar je vooral praktisch met voordeeg aan de slag gaat. Ook worden er op verzoek trainingen verzorgd gebaseerd rondom speciale vragen of onderwerpen, zowel product- als bedrijfsspecifiek. In overleg wordt datum, het aantal personen, de probleem- en doelstelling en tevens het cursustarief bepaald.Wat leer je tijdens een training?
√ Omgaan met thermische- en fermentatievoordegen op basis van gist en bacteriën,
√ Kennismaken met kook- en aromastukken,
√Maken van een thermisch voordeeg,
√ Kennismaken met nieuwe creatieve ideeën voor meer smaak en aroma,
√ Aandachtspunten voor het verwerken van voordeeg.

Techniek door Beko Techniek
Beko Techniek adviseert in en verzorgt de juiste fermentatie- en aromaketels om met Voortissimo® op een efficiënte en telkens opnieuw reproduceerbare manier unieke broodsoorten op basis van voordeeg te kunnen maken. Ook, als u dat wenst, kan Beko Techniek meedenken in de financiering van het Voortissimo®-concept; er wordt zowel koop als huurkoop voor hardware aangeboden.

JAC Tradilevain | desem/fermentatieketel voor het op een stabiele wijze produceren en bewaren van vloeibare desem en poolish. De machine is leverbaar in drie verschillende, effectieve capaciteiten: 40, 110 en 270 liter.
Diosna Aroma System Ecoline | aromaketel voor het op een stabiele wijze produceren van aroma- en kookstukken. De machine is leverbaar in drie verschillende, effectieve capaciteiten: 100, 300 en 500 liter.Interesse voor een basistraining of een specifieke training? 
Per e-mail naar info@voordeeg.com t.a.v. de heer Koen Mac Kenzie.

Interesse in hardware en financiering van Voortissimo®?
Neem contact op met uw Beko Techniek verkoopadviseur.

Wil u de complete brochure bekijken?
Bekijk hier het unieke concept: Voortissimo® | brochure >>

   
Voortissimo® is een gezamenlijk concept van VoorDeeg en Beko Techniek.

 

Bedrijfsnaam:
Contactpersoon:
Woonplaats:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Neem contact met mij op over: