XL koeken voor XL marge

04 september 2020 |

Hoog tijd dus voor een ambachtelijke versie van de luxe-koek, gemaakt van Debic Cake Boter en tal van extra ingrediënten. De espressokoek op deze pagina is daar een goed voorbeeld van. Gedipt in witte chocolade en geroosterde pecanstukjes: een ware traktatie voor de grote koeken-liefhebber. Met de juiste grondstoffen en gereedschappen heb je een mooie uitbreiding op je assortiment waar de klanten van gaan smullen.

Omfietskoeken


Deze eenvoudige uitbreiding op je assortiment kan zomaar een populaire ‘omfietskoek’ worden, iets waar jouw klanten graag voor naar de winkel komen. Dat geldt overigens voor álle luxe-koeken in de inspiratiebrochure van Beko Groothandel en Debic.

Vraag deze gratis brochure aan op beko-groothandel.nl/koeken en ga aan de slag met de luxe-koek-recepten.

Recept van Espressokoek

 

Koffiekoekdeeg

460 g Debic Cake boter
80 g pure chocolade
80 g poedersuiker
80 g bruine basterdsuiker
6 g cacaopoeder
4 g kaneelpoeder
10 g oploskoffiepoeder
6 g zout
44 g eigeel
430 g Zeeuwse bloem

Witte doorhaal pecan-chocolade

400 g witte chocolade
100 g geroosterde pecanstukjes
10 g arachideolie

Bereiding

Koffiekoekdeeg: Meng de Debic Cake boter met de poedersuiker, bruine basterdsuiker en het zout. Voeg kaneelpoeder, cacaopoeder, gesmolten pure chocolade en oploskoffie toe en vermeng. Meng het eigeel door en tot slot de patentbloem. Koel het deeg 1 uur. Rol het deeg vervolgens uit op 5,2 mm en steek koeken uit met een steker van 8 cm.
Bak deze af op 180 °C voor 20 minuten. Laat de koeken afkoelen en dip ze voor de helft door de gesmolten witte pecan-chocolade.

Gereedschappen

Voor dit concept zijn speciale gereedschappen geselecteerd die allemaal te verkrijgen zijn in de de webshop:

Anti aanbakmat, Couverturebak 6 ltr. , Flexipanmat , Repensnijder , Stekerdoos , IJslepel 1/16

Terug naar overzicht