Vertrouwen in WP Haton Parta U

02 november 2018 |

Beko Techniek zorgt voor verkoop, plaatsing en onderhoud van Parta U

Bakkers vertrouwen op deegverwerkingsmachine

De WP Haton Parta U deegafmeetmachine is een universele afmeter, geschikt voor alle gangbare deegsoorten zoals puur tarwe, een mix van tarwe en rogge, meergranen en volkoren. De machine is geschikt voor zowel slappe als vaste degen. Service en onderhoud wordt volledig verzorgd door Beko Techniek. Drie bakkers lieten afgelopen jaar een nieuwe Parta U plaatsen en delen hier hun ervaringen.

Alexander Bekkers van Bakkerij Bekkers uit Veghel
Alexander Bekkers uit Veghel heeft afgelopen april een nieuwe deegverwerkingsmachine WP Parta U in zijn bakkerij laten plaatsen. “Negen jaar geleden heb ik dezelfde machine bij Beko Techniek aangeschaft; toen was het een gereviseerd exemplaar. Nu heb ik een nieuwe gekocht. Nog altijd even degelijk, maar wel bijvoorbeeld beter beveiligd. Wanneer je nu op de stop-knop drukt, stopt ‘ie per direct. De vorige  machine wilde nog weleens doorlopen. Op de nieuwe machine zit bovendien een beveiligingskap, zodat je er niet met je vingers in kunt komen. Ook het afwegen gebeurt tegenwoordig nóg nauwkeuriger.” Bekkers heeft wel even geïnformeerd naar de deegverwerkingsmachines van een andere leverancier. “Uiteindelijk heb ik toch weer voor WP Haton gekozen. Het is gewoon mijn merk! WP Haton heeft bijvoorbeeld ook onze langmaker en kegelopboller geleverd. Ik vind het mooi dat alles in de bakkerij dezelfde stijl en kleur heeft. Per slot van rekening moet ik er iedere dag naar kijken.”
De Parta U wordt bij Bakkerij Bekkers intensief gebruikt en staat wel tien tot twaalf uur per dag aan. “We maken er heel veel soorten grootbrood mee, maar ook ciabatta’s en krentenbrood. Met de vorige machine was nooit iets mis; dat was een belangrijke reden om ook nu weer voor WP Haton te kiezen.” Bekkers neemt zelf contact op met Beko Techniek voor preventief onderhoud. “En als er écht iets is, horen ze aan mijn stem wel hoe ernstig de situatie is. Als het ‘moet’, staan ze er direct en worden storingen zo snel mogelijk opgelost.” ‘WP Haton is gewoon mijn merk!’



Richard Smit van Bakkerij Dunselman uit Den Helder
Bakkerij Dunselman heeft vijf winkels in Den Helder en Julianadorp en levert daarnaast van supermarkten, onder andere op Texel. Richard Smit werkt er al meer dan twintig jaar in de bakkerij en is chef van de nachtploeg. De vorige deegafmeter van WP Haton stond al in het bedrijf voordat hij er zelf kwam werken. “Op een dag ben je aan een nieuwe toe”, lacht hij. “Wij hebben ons laten adviseren door Beko Techniek, omdat zij ons bedrijf en onze manier van werken goed kennen. De vorige deegverwerkingsmachine kampte met ondercapaciteit, doordat we sterk zijn gegroeid in de afgelopen jaren. Beko Techniek heeft bekeken preventief onderhoud om machines te controleren, waaronder de Parta U. “In de vorige machine bleven nog weleens kleine deegstukjes achter omdat hij niet goed vacuüm zoog. Nu kunnen we rustig honderd kilo deeg in de machine gooien en zelf iets anders gaan doen. Als je weet dat de Parta U urenlang aanstaat, begrijp je wel dat dit pure winst is!Smit vindt de machine gemakkelijk schoon te maken doordat hij eenvoudig in elkaar is gezet. “Bovendien staan alle onderdelen in het online serviceportal van Beko Techniek vermeld. We kunnen zelf zien waar zich wat bevindt en eventueel zelf onderdelen bestellen.” Achtmaal per jaar komt er een monteur preventief onderhoud om machines te controleren, waaronder de Parta U. “We hebben de monteurs zelfs op WhatsApp”, vertelt Smit tevreden. “Net als bakkers kunnen monteurs niet op elk moment de telefoon opnemen. Via WhatsApp kunnen we echter altijd onze vragen stellen, ook middenin de nacht. Dan hebben we snel antwoord.” ‘Beko Techniek weet wat bij ons past’

Leon Slob van Speciaalbakkerij Van der Grijn uit Groot-Ammers
Leon Slob is samen met drie broers Van der Grijn eigenaar van Speciaalbakkerij Van der Grijn in Groot-Ammers. Het familiebedrijf met tien winkels en een flink derde kanaal is in de regio bekend om haar uitstekende brood. “We staan erop dat ál onze producten top zijn”, aldus Leon. “We proberen daarom veel zelf te maken.” In de bakkerij stond al ruim zeventien jaar een Parta U van WP Haton. “We hebben hem al eens laten reviseren, maar begin dit jaar dreigde hij echt kapot te gaan”, vertelt Leon. “We hebben deze gewoon telefonisch besteld: ‘we willen een nieuwe Parta U’. Binnen anderhalve week was het geregeld.” Of hij helemaal niet verder heeft gekeken naar andere deegverwerkingsmachines? “Welnee! Waarom zouden we?” antwoordt de bakker nuchter. “De oude is opgehaald, de nieuwe is neergezet en de bakkers zijn gewoon verder gegaan met wat ze altijd doen. Ze draaien weer allerlei soorten grootbrood en vruchtenbrood met de Parta U; hij staat hier wel negen uur per dag aan. Heerlijk toch? Aan wat goed is, hoef je niets te veranderen. Alles functioneert prima en er is vrijwel niets aan de machine gewijzigd. Nou ja, er zit tegenwoordig een touchscreen op. Verder is de machine nog even robuust en sterk als hij altijd al was. Er kan eigenlijk niets aan kapot.” Is er onverhoopt toch een storing, dan vertrouwt Speciaalbakkerij Van der Grijn op het servicecontract dat met Beko Techniek is afgesloten. “Eén keer per jaar voeren de monteurs preventief onderhoud uit. Fijn! Want als de Parta U stil staat, hebben we drie man extra personeel nodig. Dan begrijp je ook wel dat een dergelijke machine de investering ruimschoots waard is.” ‘Wat goed is, hoef je niet te veranderen’

Bekijk hier het originele artikel.

Bron: Bakkers in Bedrijf | tekst Linda van 't Land | foto's Koos Groenewold | WP Haton | Beko Techniek.

Terug naar overzicht