Laat je horen!

19 september 2022 |Velen van u hebben of krijgen te maken met fors stijgende energiekosten. Vaak met grote gevolgen. Inmiddels hebben zowat alle media een item gewijd aan de gevolgen van de stijgende energiekosten voor de ambachtelijke bakkerijsector. Er is alom begrip en sympathie, maar tot op heden neemt het kabinet nog geen maatregelen voor de bedrijven. En de nood wordt steeds hoger!


We willen het kabinet ‘wakker schudden’ met als doel om op korte termijn te komen met maatregelen. Morgen is het immers Prinsjesdag en daarna volgen de Algemene Politieke beschouwingen. Hiervoor hebben we samen met een zestal bakkerij-ondernemers drie korte filmpjes opgenomen die de nood in de branche weergeven. Ons doel is dat deze filmpjes (per week één) viral gaan op alle media, gecombineerd met #broodinnood.

In het eerste filmpje roepen een aantal bakkers namens de ambachtelijke bakkerijsector de regering op om kerst dit jaar te vieren in oktober. Zodat consumenten nog één keer kunnen genieten van kerstlekkernijen. Door de energiecrisis is het anders voor veel bakkers en hun klanten te laat. Jouw hulp is onmisbaar om de politiek te bewegen in te grijpen. Wij verzoeken je daarom het filmpje op alle door jou gebruikte sociale mediakanalen te delen gecombineerd met #broodinnood.

Deze link van YouTube kun je gebruiken om de video bijvoorbeeld op je eigen social media kanalen te plaatsen. Vergeet dan niet om ook #broodinnood erbij te zetten! Wil je het filmpje liever op je eigen website zetten?
Dan kunt je film 1 hier downloaden film 2 kan je hier downloaden

In het tweede filmpje roepen een aantal bakkers, namens de ambachtelijke bakkerijsector, de regering op om het domino-effect te stoppen. Door de energiecrisis is het anders voor veel bakkers te laat en vallen bakkersbedrijven om als dominostenen. "Kabinet, kom op korte termijn met maatregelen zodat we kunnen blijven zorgen voor brood op de plank!"  Kortom, uw hulp is onmisbaar om de politiek te bewegen met maatregelen te komen die echt het verschil maken. Wij verzoeken u daarom het filmpje op alle door u gebruikte sociale mediakanalen te delen gecombineerd met #broodinnood.

Terug naar overzicht