Hoe vind je de beste werkschoen?

08 februari 2022 |

Hoe weet ik welke werkschoen bij me past?

Wanneer je werkt in een omgeving waar zware voorwerpen kunnen vallen of waar rijdend of rollend materieel gebruikt wordt dan kies je voor een werkschoen met veiligheidsneus. Werk je veel buiten dan kies je voor een gesloten schoen, zodat je geen hinder krijgt van natte voeten. Ook voor natte werkvloeren kies je natuurlijk voor een gesloten schoen. Vaak zie je dan ook dat slipgevaar een groot risico is. Kies dan voor een schoen met een goed antislipprofiel. Ook zijn er verschillen in leest tussen werkschoenen voor dames en werkschoenen voor heren.

Wanneer het tijd is voor een nieuwe werkschoen

Misschien twijfel jij wel of het al tijd is voor een andere werkschoen. Je bent gehecht aan je schoenen, omdat je er volledig aan gewend bent en ze heerlijk lopen. Toch kan het zo zijn dat je beter af bent met een ander paar. Als je het vermoeden hebt dat ze aan vervanging toe zijn, dan is dat meestal ook zo. Zijn je werkschoenen waterdicht of laten ze inmiddels water door? Ook dit is een teken om andere schoenen aan te schaffen..

Bij intensief gebruik is het verstandig om ze ongeveer eens per jaar te vervangen. Waarom? Omdat de demping bij intensief gebruik na die tijd is verminderd en daarmee het comfort minder wordt. Ook is het belangrijk om goed op de kwaliteit van schoeisel te letten, omdat je blessures en verminderde veiligheid wil voorkomen.

Werkschoenen kopen?

Werkschoenen kopen doe je gemakkelijk en snel op bakkerijgereedschap.nl. De werkschoenen zijn allemaal gecertificeerd volgens de EN20347 of de EN20345 normen. Hiermee weet je zeker dat je goede werkschoenen aanschaft die aan de hoogste veiligheidseisen voldoen. Je kunt bij ons 24/7 jouw bestelling plaatsen en wij zorgen ervoor dat je deze zo snel mogelijk ontvangt. Ook goed om te weten: we hebben ook klompen in ons assortiment.

Heb je nog vragen over werkschoenen? Neem dan direct contact op met ons op.

Terug naar overzicht