Een 3D-geprint jasje voor banket klassiekers op Bakkersvak 2018

23 februari 2018 |

Een 3D-geprint jasje voor banket klassiekers op Bakkersvak 2018
(bron: persbericht byFlow d.d. 23 februari 2018)

"Klassiekers in een nieuw jasje" is het thema van de 7e editie van Bakkersvak - de nationale inspiratiedagen voor de ambachtelijke brood- en banketbakkerij. Het evenement vindt plaats op 4 en 5 maart 2018 in Evenementenhal Gorinchem en brengt (banket)bakkers, patissiers, chocolatiers, horeca professionals, cateraars en andere professionals uit de branche samen. Beko Techniek en byFlow zullen er zijn om te laten zien dat dit nieuwe jasje voor de klassiekers in de banketbakkerij ook 3D-geprint kan zijn!

3D Food Printing en de toepassingen van de technologie voor de bakkerij zullen worden gepresenteerd op de stand van Beko Techniek (stand nr. D110) - een Nederlandse reseller van de Focus 3D Food Printer van byFlow. Bezoekers krijgen een unieke kans om te zien hoe deze innovatieve techniek in de praktijk werkt en om te leren over de eindeloze mogelijkheden van het 3D-printen met chocolade, marsepein, fondant, fruitpuree en verschillende andere ingrediënten!

De samenwerking tussen byFlow en Beko Techniek werd officieel aangekondigd in september 2017 tijdens de Beko Najaarsdagen en is sindsdien met succes van start gegaan. Beide bedrijven delen het gemeenschappelijke doel van het vermarkten van 3D Food Printing onder bakkerij-professionals, omdat zij overtuigd zijn van de grote toegevoegde waarde van de technologie. Tot nu toe is er veel belangstelling en aandacht en is er in diverse dag- en branchebladen over gepubliceerd.

byFlow is een van de weinige bedrijven in de wereld, wiens 3D Food Printer op de markt is en die al succesvol wordt gebruikt door patissiers, chocolatiers, cateraars en chef-koks. Onder hen zijn Jan Smink (winnaar b'Ocuse D'or en werkzaam bij *** Michelin Restaurant De Librije), Jurgen Koens (pastry chef, consultant en eigenaar van Pastryclub Eindhoven) en Hidde de Brabander (pastry chef, eigenaar van Dreams of Magnolia en bekend van het tv-programma "De Brabander Bakt" bij 24Kitchen). Hidde de Brabander zal de demonstraties van 3D Food Printing op stand D110 verzorgen.

Terug naar overzicht