Drie-zone-kneedproces van Kemper

01 januari 2022 |

Een goed gekneed deeg is een vereiste om een topproduct te vervaardigen. Optimale kneding begint bij kwalitatieve grondstoffen, vakmanschap en een betrouwbare techniek. Kemper spiraalkneders zijn al jarenlang ongeëvenaard. Degelijk, robuust en betrouwbaar. Investeer in kwaliteit en duurzaamheid, zodat u jarenlang probleemloos topkwaliteit deeg kunt bereiden.

Drie-zone-kneedproces van Kemper
Het drie-zone-kneedproces zorgt altijd voor een gelijkmatig gemengd en homogeen deeg.

Zone 1 | kneden - tijdens het kneedproces wordt het deeg op zijn plaats gehouden door de geleidestang en de spiraal. Omdat de spiraal sneller draait dan de kom, beweegt het deeg beetje bij beetje door de meng/kneedzone. Dit resulteert in een optimale energie-opname. Grondstoffen en water worden snel gemengd omdat de geleidestang de mengzone afsluit.

Zone 2 | zuurstofvoorziening - de draaiende kuip en spiraal zorgen voor luchtverplaatsing aan de achterkant van de geleidestang (O2). Op deze manier wordt zuurstof aan het deeg toegevoegd. Gevolg is een sterkere glutenontwikkeling voor een betere deegkwaliteit.

Zone 3 | rust - het deeg wordt vanuit achter uit de mengzone gedrukt en gaat vervolgens een rustfase in tot de volgende kneedbeweging. In deze fase kan het deeg ontspannen, uitzetten en afkoelen.


 

Kemper SP-serie
Bij aanschaf van een Kemper is deze als volgt uitgevoerd:

- RVS vaste kuip, spiraal en geleidestang.
- Elektromechanische schakelklokken.
- Temperatuurafslagsysteem met PT-100.
- Dichte kunststof stofkap met opening voorzien van RVS afsluitklep.
- Omkeerschakelaar voor gelijkmatige menging.
- Verrijdbare constructie.
- Frame crème-wit met gele kap. 

elektromechanische schakelklokkenspiraal en geleidestangomkeerschakelaar

Meer weten over de Kemper kneders?
Neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs of bel met 024 648 62 88 of stuur een e-mail naar: verkoop@beko-techniek.nl

 

Terug naar overzicht