Beko Techniek en VoorDeeg introduceren Voortissimo

28 april 2022 |

Beko Techniek en VoorDeeg introduceren Voortissimo®

Op 17 mei aanstaande introduceren Beko Techniek en VoorDeeg een nieuw concept genaamd Voortissimo®, het merk waaronder advies, kennis, trainingen, creativiteit, processen en machines voor de bereiding van unieke broodproducten op basis van verschillende soorten zelfbereide voordegen samengebracht worden. Door gebruik te maken van Voortissimo® kan iedere bakker een onderscheidend en uniek broodassortiment samenstellen met meer smaak, meer aroma, meer kleur, meer malsheid en een krokantere korst. Het samenspel van vakmanschap, creativiteit en techniek zorgt voor een smaakvol broodassortiment.

Cursussen door VoorDeeg
VoorDeeg verzorgt elke vrijdag trainingen om inzicht te krijgen in de basis van het werken met diverse soorten voordegen:

√ desem | toevoeging aan hoofddeeg op basis van fermentatie met behulp van bacteriën – voor meer smaak en een krokantere korst.
√ poolish | toevoeging aan hoofddeeg op basis van fermentatie met behulp van een kleine hoeveelheid gist – voor meer malsheid en volume.
√ kookstuk | toevoeging aan hoofddeeg op basis van graan en/of zaden die geheel, gebroken, gekraakt, geplet op hoge temperatuur worden doorgekookt in aromaketels – voor meer malsheid.
√ aromastuk | toevoeging aan hoofddeeg op basis van fermentatie van graan en/of zaden die geheel, gebroken, gekraakt, geplet voor langere tijd op een lagere temperatuur verwarmd worden in aromaketels - voor meer smaak en aroma.

Met de theoretische basis en een gedegen kennis van het proces kan elke bakker tot de mooiste, smaakvolste en unieke eigen creaties komen. Tijdens iedere trainingsdag worden twee broodsoorten uit het assortiment voordegen bereid, waarbij ruimschoots aandacht is voor theorie en het stellen van vragen, maar waar je vooral praktisch met voordeeg aan de slag gaat. Ook worden er op verzoek trainingen verzorgd gebaseerd rondom speciale vragen of onderwerpen, zowel product- als bedrijfsspecifiek. In overleg wordt datum, het aantal personen, de probleem- en doelstelling en tevens het cursustarief bepaald.

Techniek door Beko Techniek
Beko Techniek adviseert in en verzorgt de juiste fermentatie- en aromaketels om met Voortissimo® op een efficiënte en reproduceerbare manier unieke broodsoorten op basis van voordeeg te kunnen maken. 

√ JAC Tradilevain | is een desem/fermentatieketel bij uitstek voor het op een stabiele wijze produceren en bewaren van vloeibare desem en poolish. De machine is leverbaar in drie verschillende, effectieve capaciteiten: 40, 110 en 270 liter.
√ Diosna Aroma System Ecoline | is een aromaketel bij uitstek voor het op een stabiele wijze produceren van aroma- en kookstukken. De machine is leverbaar in drie verschillende, effectieve capaciteiten: 100, 300 en 500 liter.


VoorDeeg
VoorDeeg is een jong bedrijf met een voorliefde voor broodproducten, vervaardigd door authentieke processen, waardoor consumenten kunnen genieten van smaakvolle producten met meerwaarde. Deze visie haakt in op de maatschappelijke trend dat consumenten steeds bewuster bezig zijn met wat er gegeten wordt, de herkomst en verantwoorde productie ervan. Dit biedt nieuwe kansen voor de bakkerij.

Interesse voor een basistraining of een specifieke training? 
Per e-mail naar info@voordeeg.com t.a.v. de heer Koen Mac Kenzie.

Interesse in mogelijkheden en financiering van machines van Voortissimo®?
Neem contact op met uw Beko Techniek verkoopadviseur.

Informatie
Over Voortissimo®? Bezoek www.beko-techniek.nl/pagina/voortissimo of kijk hier de brochure >>
Over VoorDeeg?  Bezoek www.voordeeg.com >>

Terug naar overzicht

Bekijk ook: