Beko doet inspiratie op in Reims

18 mei 2017 |

Bezoek aan Christophe Zunic
Onlangs brachten Michel Schröder, baktechnisch adviseur Beko Groothandel, en Richard Guldemundt, commercieel manager Beko Techniek, een inspiratiebezoek aan Christophe Zunic te Reims in Frankrijk. Deze welbekende Maître Artisan Boulanger en uitvinder van de Tradilevain, een desemketel voor het produceren en bewaren van vloeibare gist, is een ware expert op het gebied van desem. Desemkennis en de vier elementen van de natuur Air, Terre, Eau en Feu zijn het uitgangspunt voor inspirerende broden, verrassend banket en een keur aan lekkere sandwiches. Langzame rijping van het deeg, gebruik van enkel gezuiverd water, biologisch meel van Franse origine en een traditioneel houtgestookte oven zorgen voor producten met “ziel”, zoals het omschreven wordt op de website. De bakkerij “Le Four au Bois” van Christoph Zunic is doordrenkt van traditie, maar ook voor de techniek is er zeker plaats. Voorwaarde is wel dat de techniek ondersteunend moet zijn aan het ambacht. Er wordt dan ook volop gewerkt met de JAC Paniform, een volautomatische vormverdeler voor het zeer deegvriendelijk en zonder ontgassing verdelen en vormen van het deeg. Deze inspiratie opgedaan in Reims, het scala aan technische mogelijkheden en vormen en de deegvriendelijkheid van de Paniform zijn de ingrediënten van de inspiratiesessie “Moderne techniek voor authentieke producten” van Michel Schröder op 12 juni Beko Ledendag 2017 te NBC.

Terug naar overzicht

Bekijk ook: